Перша згадкаЧетвер, 25.04.2024, 23:59
Головна
Реєстрація
Вхід

                                                                                              село моє, для мене ти єдине,для мене ти найкраще на землі...

село Корнів

що на Городенківщині Івано-Франківської області

1448 рокуВітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пісня про Корнів
« Мій рідний Корнів»



Де три дороги розійшлись світами,

Кують зозулі гомінкі літа.

Мій рідний Корнів розквіта садами,

Над берегами сивого Дністра.



З долонь криниці воду із зорею,

Несеш у серці стільки довгих літ.

Мій рідний Корнів, щоб зійтись з ріднею,

Сади вбираєш в яблуневий цвіт.



На скатертині золота хлібина,

І вишиванка тепла на плечі.

Хай в нашій долі , мамо – Україно,

Лиш журавлині будуть ще ключі.

Наше опитування
Чи подобається Вам село Корнів?
Всього відповідей: 80
Головна » 2015 » Травень » 31 » Те, що нас об'єднує
14:29
Те, що нас об'єднує

Вишиванки завжди були нашим національним символом, нашою окрасою й автентичною ознакою. Нині, як і ніколи раніше, в світі серед найновіших модних тенденцій - жовто-блакитні кольори, віночки, і звичайно, українські вишиванки. А що вже казати про справжнє патріотичне наше село - тут вишиванка на першому місці!

   Корнів зустрів чудовими краєвидами, прикрашеними капличками й привітними усмішками юних мешканців у вишитих сорочках.

   Цьогорічні випускники разом із класним керівником Іваном Пернаровським підготували стенд, на якому - розповідь про кожного вчителя школи і його фото у вишиванці. Прочитавши ці слова посвяти педагогам, навіть це не знаючи їх особисто, мимоволі проймаєшся до них повагою. Вони й насправді варті шани, адже, незважаючи на малу кількість учнів у класах, стараються, вкладають усю душу в дітей.

   Під гаслом "Вишиванка - це символ України", при вході до школи, розміщені фото всіх випускників у народних строях. Пройшовшись коридорами, зразу зауважуєш - тут не ліниві ні діти ні педагоги. Всі стіни прикрашені стендами, плакатами, присвяченими багатьом національним подіям, державним і релігійним святам, а також фотозвіти учнівських подорожей, участі й перемоги в змаганнях. І то не старі, вицвілі, а сучасні, актуальні. 

   Вразив журавлиний ключ на чорному небі, розміром на цілу стіну, і ще зворушливі вірші, присвяченій Небесній Сотні. Запам'ятався клас математики, де на передньому плані Шевченко, а тоді вже Піфагор. Надзвичайне враження від кабінету вчителя фізичного виховання Михайла Савчука, де стіни завішані аж до стелі - тут і карта України, і карта області, й власноруч виготовлені до відповідних свят стенди з християнськими і патріотичними гаслами , і вирізки з газет про рідне село.

   У школі навчається сини воїна, який зараз на війні відстоює цілісність України. Також школярі тепло прийняли переселенців із зони АТО - Петра і Павлика, котрі раніше навчалися в Донецькій школі. Цих дітей школа підтримує й забезпечує харчуванням.

  Поки будуть у нас такі добрі вчителі - патріоти й самовіддані патріоти, - Україна зможе подолати всі незгоди. Адже цвіт нації з добрими садівниками принесе й добрі плоди.

Оля Ковалів. /газета Край/.

 

 

 

   Ще хочеться додати на закінчення від себе, учні 9 класу, що цього,2015 року, закінчують Корнівську школу, власноруч та за свої кошти розфарбували паркан школи у патріотичні жовто-сині кольори. Це стало ще однією прикрасою нашого села, а учні - випускники показали, що вони дійсно є українцями та патріотами своєї Богом даної України. Хочеться подякувати цим учням, адже в котрий раз проїжджаєш чи проходиш повз школу, око приємно милує "національний шкільний паркан". ДЯКУЄМО ВАМ ВИПУСКНИКИ! ВИ ЗАЛИШИЛИ ПРИЄМНУ ЗГАДКУ ПРО ВАС!

 

ФОТО: Тетяни Барчинської - випускниця 2015р.

 

Переглядів: 1420 | Додав: jannick | Рейтинг: 2.3/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входу
Оголошення


Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

| Copyright MyCorp © 2024 | |